Raw vegánska “zebrovaná” torta s čučoriedkami a černicami

Raw vegan zebra cake

Táto výnimočná raw vegánska torta je skvelý spôsob, ako môže každý z nás vstúpiť do sveta vegánstva. Na chrumkavom čokoládovo-orieškovom korpuse leží niekoľko vrstiev vanilkového a ovocného krému. Už sa vám zbiehajú slinky?

Potrebujeme

Chrumkavý korpus

Vanilkový krém

Čučoriedkovo-černicový krém

Postup

Korpus

Začnite korpusom. Budete potrebovať kuchynského robota, ktorý dokáže rozsekať orechy a ostatné suroviny na kašovité cesto. Skombinujte orechy, datle, kokos, kakao a štipku soli. Mixujte kým sa netvoria odrobinky, ktoré sa k sebe lepia. Potom pridajte lyžicu vody, aby sa zmes ešte viac lepila. Chvíľu mixujte. Keď stlačíte kúsok cesta medzi prstami a ostane zlepené, je hotové.

Cesto natlačte prstami alebo zadnou stranou polievkovej lyžice na dno okrúhlej tortovej formy s priemerom 18 cm. Cesto musí byť lepkavé, aby sa neskôr nedrobilo. Položte ho bokom kým nepripravíte krémy.

Vanilkový krém

Pripravte si vanilkový krém. Všetky ingrediencie – predtým namočené kešu, citrónovú šťavu, tekuté sladidlo, roztopený kokosový olej a vanilkový extrakt – spolu rozmixujte kým nebudú krémové a jemné, bez hrudiek.

Do misky nalejte o niečo viac ako polovicu vanilkového krému.

Čučoriedkovo - černicový krém

Ku zvyšku (menšej časti) vanilkového krému pridajte mrazené čučoriedky a černice a rozmixujte ich. Potom krém prelejte do misky.

Čo ďalej

Na pripravené cesto dávajte do stredu striedavo jednu polievkovú lyžicu vanilkového a jednu polievkovú lyžicu ovocného krému. Takto vytvoríte zebrovitý efekt. Striedanie opakujte kým neminiete oba krémy.

Nakoniec párkrát udrite formou na pečenie o kuchynskú linku, aby ste zarovnali povrch torty. Obaľte ju do potravinárskej fólie a vložte do mrazničky najmenej na dve hodiny.

Tortu skladujte v mrazničke, ale pred podávaním ju na 15 minút vyberte, aby sa trošku roztopila. Môžete ju ozdobiť ovocím a jedlými kvetmi, ktoré pôsobia veľmi elegantne.

Raw vegan zebra cake
Raw vegan zebra cake
Raw vegan zebra cake
Raw vegan zebra cake

Máte aj vy šikovné ruky?

Dajte nám v komentároch vedieť o vašich výtvoroch. Pošlite svoje Facebook, Instagram, TikTok či Pinterest profily a tie najlepšie vyberieme do ďalšieho článku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *