Elegantné Vianoce. Inšpirácie na vianočnú výzdobu

elegantné vianoce

Každý chce mať krásne Vianoce, k čomu jednoznačne prispieva aj vianočná výzdoba interiéru. Aj vy premýšľate, akú farbu dekorácií a vianočných ozdôb tento rok zvoliť? Červenou a zlatou klasikou určite nič nepokazíte. Ak ste však typ človeka čo rád skúša nové veci a chystáte si zadovážiť nové vianočné dekorácie, radi vás inšpirujeme. Poďte sa s nami pozrieť na neokukané nápady vo farbách na Vianoce.

Zemité tóny

Chladnejším ročným obdobiam jednoznačne kraľujú zemité odtiene. Farby dreva a lesnej zelenej môžete krásne skombinovať s béžovou, okrovou a slonovinovou. V kombinácii s prírodnými materiálmi, ako je ľan, vlna, či buclé, vytvoria originálnu kompozíciu. Ak chcete svojej výzdobe dodať slávnostný nádych, rozjasnite tieto prírodné odtiene pomocou vianočných girlánd a svetielok.

Zlato a striebro

Metalické detaily nikdy nevyjdú z módy, obzvlášť nie počas vianočných sviatkov. Tento rok bude dominovať predovšetkým striebro so svojím studeným vzhľadom, ktorý okamžite navodí romantickú atmosféru a pocit zasneženej krajiny. Zlato je jednoznačne vianočnou klasikou a aj tento rok si nájde v našich domácnostiach svoje miesto. Nebojte sa kombinácie zlata a striebra, spolu s chladnejšími odtieňmi vytvoria zaujímavý kontrast.

Burnished berries

Tento vianočný trend kombinuje veľa farieb. Odtiene terakoty, maliny, slivky, či bordovej farby sa k sebe náramne hodia, a preto sa ich oplatí použiť v tohtoročnej vianočnej výzdobe. Ak ste sa ešte nerozhodli, v akej farbe ozdobiť vianočný stromček, sme si istí, že táto kombinácia bude dokonalá! Odtiene bobúľ sa jednoducho kombinujú so zlatou, ktorá výslednému vzhľadu dodáva nádych luxusu.
vianočná výzdoba

Odtiene zelenej

Zelená farba vytvára v interiéri pohodovú atmosféru a jednoznačne patrí k Vianociam. Nebojte sa preto zvoliť zelenú napríklad na prestieranie vianočného stola, či už vo forme zeleného obrusu alebo riadu. Nič nepokazíte ak ich skombinujete so zlatým príborom a červenými dekoráciami. Tento rok patria medzi trendy aj monochromatické interiéry, v ktorých prevláda jedna farba v rôznych odtieňoch. Môžete skombinovať napríklad odtiene šalvie, kaki a olivovozelenú, čím vznikne originálny a intímny priestor.

Modré odtiene

Už niekoľko sezón je populárna aj modrá farba a jej odtiene. Modrá na Vianoce dodá vášmu domovu elegantný a hlboký nádych. Trendami zostávajú tmavšie odtiene modrej, ako sú kráľovská modrá, indigová, či modrozelená. Jednoducho ich rozjasníte striebornou, bielou a svetlo sivou farbou. Ak sa rozhodnete zvoliť svetlejšie odtiene modrej, kombinujte ich s drevom, čím dodáte interiéru a celkovej vianočnej výzdobe škandinávsky nádych.
vianočná výzdoba

Farby Vianoc: Ako ich kombinovať?

Niekedy aj zdanlivo protichodné farby a materiály môžu spoločne v interiéri ladiť. Nebojte sa preto siahnúť aj po výraznejších kúskoch a kombináciách. Držte sa však pravidla, že v interiéri by sa mali opakovať nanajvýš tri farby, z čoho jedna by mala byť dominantná a zvyšné dve len doplnkové. Moderný mramorovaný jedálenský stôl so zlatými nohami sa napríklad ľahko kombinuje so zlatými kovovými stoličkami. Ak k nemu použijete kontrastný strieborný príbor, zdobené vianočné svietniky, či jedálenskú súpravu so strieborným lemovaním, dodáte celkovému vzhľadu šarm a čaro Vianoc. Pri vzoroch sa odporúča začleniť maximálne štyri rôzne vzory do jedného vymedzeného priestoru, a mali by byť doplnené viacerými neutrálnymi kúskami.

Netradičnými farbami sú sivá a žltá, ktoré tiež môžete aplikovať do vašej vianočnej výzdoby. Tieto dve farby nedokážu vyčarovať tú pravú vianočnú atmosféru, ak ich však skombinujete s tradičnými a modernými vianočnými odtieňmi, budú pôsobiť v interiéri veľmi harmonicky. Môžu sa objaviť napríklad na menších doplnkoch, ako sú ozdoby na stromček, vianočné dekorácie pred dvere, či na baleniach darčekov.

Pýtate sa ako vyzdobiť domácnosť a dosiahnúť tú pravú vianočnú atmosféru? Možností je samozrejme veľa. Okrem aktuálnych trendov a moderných farieb, by ste však nemali zabúdať ani na typickú červenú. Je to overená sezónna farba, pri ktorej budete mať istotu perfektnej atmosféry počas celých vianočných sviatkov. Červená v kombinácii so zlatou alebo striebornou dotvoria celkový sezónny vzhľad. Akokoľvek sa rozhodnete, nezabúdajte na základné pravidlo. Vianočnú výzdobu v prvom rade vyberajte srdcom, s láskou a hlavne podľa vlastného vkusu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *