Dezerty inšpirované prírodou | Suroviny hľadá v záhrade, lese či na lúkach


Miss Wondersmith má slovo zázrak právom zakódované vo svojom mene – sama totiž rada tvorí malé sladké zázraky. Jej zákusky sú inšpirované matkou prírodou v oblasti severozápadnej Ameriky, ktorá sa pýši nedotknutým územím. Koláčiky sa podobajú na zelené lúky, žiarivé kvety, machy, skaly či šišky. Najradšej pečie pre iných, preto občas poskrýva vo verejných priestoroch pozvánky na bezplatnú ochutnávku. Každý, kto ju nájde, je srdečne vítaný. A ak práve nepečie pre náhodných okoloidúcich, zdieľa svoje recepty na blogu a fotografie na Instagrame.

Jej dielka sú výnimočné aj tým, že za ingredienciami sa vyberá sama do lesov. Zbiera chutné a výživné listy, plody alebo pele. A aj keď jej dezerty hýria farbami, nepoužíva ani jedno umelo vyrobené farbivo. Ako sama hovorí, príroda je dostatočne farebná aj bez toho!

Dezerty inšpirované prírodou, nielen vyzerajú, ale aj chutia vynikajúco!

1. Citrónovo-žihľavová machová torta

2. Bazovo-rebarborový vílí dezert (s jedlými motýľmi)

3. Čucoriedkovo-jasmínová torta s „morskou penou“

4. Krém z bazových plodov na čokoládovom tarte

5. Ovsený koláč na panvici s divými ružami a tymiánom

6. Tart s mandľovým frangipane a hruškami s bielym vínom a šafránom

View this post on Instagram

Good morning everyone! This feels like a good morning for a Secret Recipe, don’t you agree? This one is for a May Wine Poached Pear Tart – a heavenly blend of sweet woodruff, white wine, saffron, and frangipane. I wish I could share the heavenly smell of it with you through this post! Anyways, it is available as a little bonus treat to my lovely patrons at patreon.com/thewondersmith . 🍯✨🌿Today I am filled with gratitude for the support of so many kind and wonderful people who allow me to live the life I’d never imagined. Yesterday was a busy day for me with hosting Rose Medicine (pictures are coming soon!) and doing a pop-up surprise at a local park, so today I’ll be snuggled in bed recovering. It was all so, so worth it, though. I feel so honored with every event I do that I’m trusted to share such a special experience, especially with strangers. I truly feel like I am doing exactly what I am supposed to be doing, despite my limiting health. And while I hope someday I will be cured and able to travel more and work harder and feel more freedom, I still see so much incredible wonder in the life I have right now, pain and illness and all. (Which is something I couldn’t imagine saying a few short years ago, when I was waiting to “live my life” for the day I was truly healthy.) Anyways, just feeling sappy and thankful this morning. Thank you all so much for being here, in whatever capacity you are. Your support means the world to me. 💚 . ✨✨✨ . #secretrecipe #thewondersmith #misswondersmith #frangipane #gbbsinspired #gbboinspired #greatbritishbakingshow #poachedpear #maywine #fairytart #fairyfood #enchantedliving #enchantingtreat #glutenfree #honeytart #saffrontart #magicbakes #kitchenwitch #everydaymagic

A post shared by The Wondersmith (@misswondersmith) on

7. Chlebík v tvare hviezdy slnovratu s peľom z pálok

8. Kukuričný chlebík so zlatobyľou

Stránky cukrárky a foto © instagramthewondersmith.com

Zdroj / Prírodou inšpirované koláče a zákusky: boredpanda

Zapojte sa do diskusie. Vaše názory sú vítane!

komentárov





Zdroj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *