Príbeh: Narodil sa bez rúk, no vytvára oblečenie na mieru

Príbeh: Madan Lal, narodil sa bez rúk, robí krajčíra

Madan Lal z indického štátu Harijána sa narodil bez rúk, ale naučil sa prispôsobiť požiadavkám každodenného života pomocou nôh. Teraz využíva svoje šikovné prsty na šitie krásnych odevov v obchode vo svojej dedine. Povedal: “Čokoľvek musím v živote urobiť, robím to len nohami. Všetky činnosti okolo šitia odevov robím nohami. Od strihania látky až po meranie musím používať svoje nohy.

Madan Lal, pochádzajúci z Indie, je príkladom človeka, ktorý sa za žiadnych okolností nevzdáva. Napriek tomu, že sa narodil bez rúk, stal sa zručným krajčírom. Vo všetkých činnostiach potrebných na prežitie našiel spôsob, ako si poradiť iba s nohami. V detstve mu pomáhali starí rodičia a nemal pocit, že by bol iný ako ostatné deti. Prvé predsudky pocítil vtedy, keď ho nechceli prijať do žiadnej školy. Hľadal spôsob, ako sa uživiť a keď mal 23 rokov, rozhodol sa naučiť šiť. Kvôli jeho handicapu ho nechceli vziať do žiadnej tradičnej remeselnej dielne, preto cestoval od krajčíra ku krajčírovi a prosil ich o pomoc.

Napokon sa mu podarilo nájsť krajčíra, ktorého nedôvera nebola dosť silná na to, aby odolal jeho prosbám. Začal ho učiť a po desiatich dňoch skonštatoval, že Madan napriek všetkým prekážkam šiť zvládne. Otvoril si dielňu a obchodík vo svojej dedine a stal sa tam miestnym hrdinom. Niektorí obyvatelia sa báli, že ich oblečenie zničí, ale po čase si získal ich dôveru. Tento výnimočný muž dokáže robiť nohami úplne všetko – živiť sa šitím šiat, oholiť sa, zafajčiť si aj hrať karty s priateľmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *